dinsdag 21 april 2015

Vrijdag 17 april. Melbourne.
Als we vanochtend opstaan zijn Kate en Tom al weg. Zij hebben dit weekend een bruiloft in Hamilton en komen pas zondag weer terug. Het is heerlijk om een paar dagen in een normaal huis te wonen met z'n tweetjes. Na een relaxed ontbijt gaan we eerst achter fietsdozen aan. Gisteren hebben we een heel klein fietsenzaakje gezien naast het Griekse restaurantje. Als we het winkeltje binnenstappen, het is echt een winkeltje, er staan wel 12 fietsen, zien we dat dit zaakje alleen elektrische fietsen verkoopt. Dat is een voordeel, deze fietsdozen zijn wat groter dus passen onze fietsen daar in zijn geheel in en hoeven we het voorwiel er straks niet uit te halen. Er staat nu 1 lege fietsdoos en morgen kunnen we er nog 1 ophalen. De eigenaar is al lang blij dat we ze meenemen, dan hoeft hij de dozen niet in kleine stukken te snijden. Nadat we de fietsdoos naar ons logeeradres hebben gebracht gaan we eerst een kop koffie op een terrasje in de wijk drinken alvorens we naar het station gaan om een Myki-kaart te kopen. Dit is een soort OV-kaart die je op kunt laden. Het werkt verder net als in Nederland met het in- en uitchecken. In het centrum is het openbaar vervoer trouwens gratis, net als in Perth.
In het centrum aangekomen gaan we eerst naar de VVV voor nadere info over een fietsroute naar het vliegveld. Achter de balie staan, net als overal elders in Australië, voornamelijk oudere dames en heren, vrijwilligers. Wij treffen het, een pientere oudere dame helpt ons en zij zoekt alles voor ons uit. De andere oudere dames kijken met bewondering toe hoe zij op de computer en uit boekjes informatie tevoorschijn tovert. Zij is wel heel behulpzaam en haar service gaat ook heel ver. Na een dik half uur heeft ze 2 mooie routes voor ons ingetekend op kaarten die ze van Google maps heeft geprint. Inmiddels weet heel het VVV kantoor dat wij op de fiets naar het vliegveld gaan. Als we de VVV uitkomen regent het helaas dus eerst maar even wat eten in een cafe op Federation Square, een groot plein waar altijd wel wat te doen is.
Daarna pakken we de trein naar het AFL stadion bij de Docklands. AFL staat voor Australian Football League. We willen morgenavond naar een Australian football wedstrijd. We lopen eigenlijk naar een verkeerd kantoor maar dat is maar goed ook. Van de dame achter de balie krijgen we te horen dat het goedkoper is morgenavond kaartjes te kopen, dat is goedkoper en de wedstrijd raakt toch niet uitverkocht. Aangezien het nog steeds miezert lopen we via de speciale loopbrug vanaf het stadion terug naar het centrum en nemen de tram terug naar onze wijk Richmond om inkopen te doen, vanavond koken we nl zelf om de laatste restanten op te maken.


Geen opmerkingen: