vrijdag 17 april 2015

Portland - Warrnambool

Vrijdag 10 April. Portland - Port Fairly. 75 km.
De eerste 10 km hebben we lekker op een weggetje langs de kust gefietst. Daarna hebben we onze route vervolgd langs de Princess Highway, dat was even geleden dat we op deze weg gefietst hebben. In Narrawong kop koffie gekocht in de dorpswinkel en deze staand in de winkel opgedronken. Het was binnen in de winkel lekkerder dan buiten. We komen nog een fietser uit Maleisië tegen die van Melbourne naar Adelaide fietst. Hij heeft lekker wind mee, wij natuurlijk weer tegen. De heersende wind zou zuidwest moeten zijn maar dat is dus duidelijk niet het geval. We wisselen nog wat ervaringen uit, hij vindt het lekker fietsweer, van ons mag het wel wat warmer, ook vandaag is een bewolkte dag met af en toe een buitje. In Yambak, 20 km voor Port Fairy, gaan we wederom de dorpswinkel in, nu voor een warme kop thee. Het is opvallend, vanaf hier tot aan Port Fairy zien we veel weides die omgeven zijn door muurtjes van gestapelde rotsen/stenen, net als in Ierland. In dit gebied wonen veel mensen met een Ierse achtergrond. Port Fairy heeft dan ook jaarlijks een groot folkfestival.
Port Fairly is een leuk plaatsje met een kleine haven en veel oude huizen. We nemen eerst een lekkere warme kop soep in een cafe en fietsen dan door naar de camping. Na de douche fiets ik nog even naar de supermarkt om inkopen te doen voor het avondeten.



Zaterdag 11 april. Port Fairly - Warrnambool. 53 km.
Vanochtend eerst naar Griffith Island gefietst, een klein eilandje bij Port Fairly dat via een dam toegankelijk is voor wandelaars, en dus ook voor fietsers. Wij fietsen even naar de vuurtoren op het eiland. Er liggen veel zwarte rotsblokken op het strand en bij de vuurtoren. Verder over het eiland fietsen gaat niet, wel kun je het hele eiland rondwandelen, een wandeling van wel 3 km maar wij fietsen gewoon terug naar het vasteland en doen nog even een scenic drive langs de kust van Port Fairy, een ritje van een kilometer of vijf. Daarna drinken we op het terras in de zon, jaja de zon schijnt eindelijk weer, een kopje koffie en starten daarna onze fietstocht naar Warrnambool. De route gaat via een railtrail die een beetje landinwaarts door het boerenland loopt. Een lekker fiets/wandelpad. We komen maar een paar fietsers tegen, verder is de hele weg voor ons zelf. In Koroit drinken we een kopje koffie. Dit dorpje heeft veel inwoners van Ierse komaf maar het is wel een typisch Australisch dorp met de bekende Australische huisjes. Het laatste deel van de railtrail voert langs een hoge duinenrij, we fietsen zo mooi rustig Warrnambool binnen. 7 jaar geleden zijn we een paar dagen in Warrnambool geweest, wat toen ons eindpunt was van onze tocht over de Great Ocean Road.
Na een warme douche lopen we tegen zessen het stadje in om een hapje te eten. Het is heel raar maar we herkennen helemaal niets van de stad.










Geen opmerkingen: