donderdag 9 april 2015

Nelson - Portland

Woensdag 8 april. Nelson - Portland. 72 km.
We zitten om half tien op de fiets voor een mooie fietstocht naar Portland. De route is heuvelende door een mooi gevarieerd landschap. Het is vandaag jas aan, jas uit, af en toe een buitje dus. De laatste paar fietsdagen hadden we niet altijd even veel zin maar vandaag vinden we het weer leuk op de fiets. Rustige weg maar wel veel vrachtautos volgeladen met boomstammen, op weg naar de haven in Portland. Niet zo gek want we zijn de afgelopen dagen en ook vandaag weer door een bosrijk gebied, veel dennenbomen, gefietst.
Portland ligt aan de kust, een redelijk grote plaats, 10.000 inwoners, met een grote vrachthaven. Het is fijn om na een paar dagen binnenland de zee weer te zien. We nemen wederom een cabin op de camping. Zolang er cabins beschikbaar zijn zetten wij waarschijnlijk de tent niet meer op, kamperen is niet echt aangenaam meer.

Donderdag 9 april. Portland. 28 km.
Vanochtend na het ontbijt naar de VVV gelopen voor nadere info over een scenic drive naar de vuurtoren en gelijk maar een kop koffie in het stadje gedronken aan de 'boulevard'. Koffie met uitzicht op de haven. Daarna op de fiets gestapt voor de scenic drive. Halverwege de tocht naar de vuurtoren nog een wandeling gemaakt door 'the enchanted forest'. Een leuke wandeling van een uurtje, wel veel trappen, met mooie uitzichten op zee, door een oud dicht bos/struikgewas. Even later langs de weg nog een enchedna, een soort grote stekelvarken, gezien.
Bij de vuurtoren was een leuk theehuis dus eerst een kop thee en toen de vuurtoren plus omgeving bewonderd. Terug in Portland nog even langs de botanische tuin gefietst waar o.a. een dahliatuin is. De dahlia's staan in bloei dus dat was een mooi gezicht.
Het was een leuke ontspannen dag vandaag, jammer dat we de zon niet gezien hebben.














Geen opmerkingen: