donderdag 9 april 2015

Mount Gambier

Zaterdag 4 april. Mount Gambier. 16 km.
Vanuit het motel fietsen we naar de camping. We voelen ons wel wat ongemakkelijk omdat we onze reservering niet ongedaan hebben gemaakt en natuurlijk vroeg de receptioniste er ook nog naar. Maar gelukkig deed ze niet moeilijk. Onze tent opgezet en eerst naar de supermarkt om boodschappen te doen. Wel handig, supermarkt is gewoon open tijdens de Pasen. Daarna op de fiets gestapt om naar het gebied met de kratermeren te fietsen, dit gebied ligt 3,5 km buiten Mount Gambier. Het is een groot gebied met 3 kratermeren en nog 2 kratermeren die inmiddels leeg zijn en waar nu bossen zijn. Er zijn verschillende wandelingen in dit gebied uitgezet. Wij fietsen door dit gebied en wandelen naar de Centary Tower vanwaar je een mooi uitzicht hebt. Daarna fietsen we om de Blue Lake, het grootste meer. In de zomer heeft dit meer een blauwe kleur, in de herfst verandert de kleur van het water in grijs. Dit heeft te maken met de mineralen in het water. De weg heeft mooie uitzichtpunten op het lager gelegen meer.
Aan het eind van de middag drinken we een kop thee om weer op te warmen want ook vandaag is het fris. Omdat de camping een open keuken heeft gaan we ook vanavond weer uit eten. Maar eerst even een wijntje drinken in de pub van een hotel, overal hangen TV-schermen met sportuitzendingen maar iedereen kijkt naar dat ene scherm waarop een wedstrijd Australian football wordt uitgezonden die erg spannend is. We hebben op TV al vaker van deze wedstrijden gezien en het is een leuke sport om naar te kijken. Het spel is erg snel, er gebeurt veel, geen gemekker van spelers tegen de scheidsrechters en niet om de haverklap op de grond liggen met een zgn blessure. Het veld is veel groter dan een voetbalveld en er lopen veel scheidsrechters op het veld. Dat moet ook wel omdat het zo snel gaat.
Het is overal erg druk in de restaurants en we komen terecht bij de Chinees. Toen we naar de camping terug liepen nog een halve maansverduistering gezien. We vonden het al zo vreemd dat we maar een halve maan zagen maar hoorden dus later op de radio dat er vanavond een maansverduistering was.









Zondag 5 april. Mount Gambier.
Vannacht is de wintertijd ingegaan dus we mogen een uurtje langer blijven liggen. Lekker want het regent buiten. Als we opstaan liggen er vier paaseitjes bij de tent. Kennelijk hoort het zo om met de Pasen je gasten te trakteren. We ontbijten heel simpel, zonder een gekookt paaseitje, in de keuken en breken daarna de natte tent af. Omdat we pas vanaf 14.00 uur in onze motelkamer kunnen bezoeken we eerst het museum wat bij de VVV gehuisvest is over de historie van deze streek en over de geologie. Daarna hebben we in de Main Corner, een soort cultureel centrum, nog een film gezien met als thema Earth, Fire and Water. Nu weten we dus alles over het ontstaan van de kratermeren en de grotten.
We doen nog snel even een kop koffie met een broodje in het cafe van de bibliotheek voor deze sluit. Wel bijzonder, het cafe staat in open verbinding met de bibliotheek die natuurlijk dicht is. Maar je kan zo de bieb inlopen, er lopen daar ook verschillende kinderen rond en er is geen enkele controle of je iets mee neemt. Dit zou in Nederland niet mogelijk zijn denk ik.
Om drie uur zijn we op onze motelkamer waar Geke nog snel een wasje doet en Rene nog even 5 km fietst naar de supermarkt om brood voor morgen te kopen.
Aan het eind van de dag fietsen we nog even naar de Umpherston Sinkhole, een klein fietstochtje naar het andere eind van Mount Gambier. Umpherston Sinkhole is een grot die ingestort is, op de bodem van deze ingestorte grot ligt nu een mooie tuin met veel meterslange hangende klimop. Hier schijnen ook veel possums te zitten die aan het begin van de avond tevoorschijn komen en we hebben inderdaad een possum gespot. Daarna lekker uit eten geweest.





Geen opmerkingen: