donderdag 9 april 2015

Beachport -Millicent

Woensdag 1 april. Beachport - Millicent. 46 km.
Weinig spannende dag vandaag. Het is zowaar een warme, broeierige dag vandaag. Het fietsen gaat vlotjes, wind mee. We stoppen nog even bij een monument waar naast een gedenksteen nog wat apparatuur staat waarmee een van de vele drainagesleuven door de rotsige heuvels is aangelegd. Het is niet goed voor te stellen dat dit gebied vroeger een soort moeras is geweest als je nu ziet hoe droog het hier is. In Millicent drinken we in een tuincentrumpje op een leuk terras, omgeven door rozen, violen etc, een kop koffie. De zo'n is inmiddels ook doorgebroken.
Op advies van campinggasten in Robe gaan we naar camping Hillview, Millicent heeft nl 2 campings. Een goede keus, onze cabin heeft een fantastisch uitzicht over weides met in de verte een heuvelrug. We zijn erg blij met onze cabin want 's avonds heeft het vreselijk geregend en gewaaid, niet zo gek na zo'n broeierige dag.



Donderdag 2 april. Millicent, 14 km.
Alweer een relaxdagje gepland. 's Ochtends in de zon uitgebreid en lang ontbeten. Daarna de fiets gepakt en naar Lake McIntyre gefietst. Een klein meertje met veel watervogels. Rondje om het meer gewandeld en daarna uitgebreide koffiestop op het terras van het tuincentrum, het enige leuke koffiettentje hier in Millicent. We hebben ook nog iets cultureels gedaan vandaag, nl het National Trust Museum bezocht. Best interessant, vooral het deel over de vele scheepswrakken die voor de Limestone Coast liggen, er zijn hier heel wat schepen vergaan. Nog interessanter was de film over het droogleggen van de Limestone Coast. We fietsen al vele dagen door dit gebied wat van Victor Harbour tot aan Mount Gambier loopt. Nu is dit gebied allemaal landbouw- en veeteeltgrond maar nog niet eens zo heel lang geleden was dit dus allemaal moeras. In de 70-er jaren zijn er vele sleuven, kanalen etc gegraven, hierbij moesten verschillende kalksteen heuvelruggen doorkruist  worden. In de film was mooi te zien hoeveel water hier vooral 's winters stond en hoe moeizaam de sleuven  gegraven zijn.
Via de supermarkt fietsen we terug naar de cabin waar we nog lekker buiten van het mooie uitzicht genieten. De mevrouw van de camping komt nog even langs om paaseieren te brengen, leuke geste en de chocolade smaakt prima. Goede Vrijdag is een belangrijke dag hier hebben wij het idee. Alle winkels, zelfs de supermarkten, zijn dan dicht.





Geen opmerkingen: