maandag 20 april 2015

Peterborough - Warrnambool

Dinsdag 14 april. Peterborough - Warrnambool. 58 km.
Ook vandaag een lekkere fietsdag, het is onze laatste echte fietstocht, terug naar Warrnambool. Enige tijd terug hadden we al besloten niet de hele Great Ocean Road te fietsen omdat we dit al eens gedaan hebben, maar we wilden toch wel even een klein stukje doen en daar hadden we dus geen spijt van gisteren. Via een deels andere route dan eergisteren fietsen we weer terug naar Warrnambool waar we nog een extra dagje willen blijven alvorens we de trein naar Melbourne nemen.
Vandaag ruiken we af en toe een wat branderige lucht. Er liggen hier nogal wat stapels takken en stronken in het land. Deze zijn heel hoog, wel net zo hoog als de paasvuurbulten. Inmiddels is het brandgevaar geweken, borden langs de weg geven aan dat het risico op branden laag is, dus nu worden de stapels opgebrand. Die houtstapels hebben we overal in Australië gezien.
We hebben een onverwachte koffiestop in Nullawarre, een van de vele gehuchten op de kaart, we hadden niet gedacht in dit gehucht wat tegen te komen. Bij Allansford houden we nogmaals een theestop. Eergisteren zijn we hier ook langs gefietst, er is hier een grote melkfabriek en tegenover de fabriek is een klein museumpje over kaasmaken waar we even doorheen lopen. Behalve over kaasmaken staan er ook allerlei andere oude dingen zoals radio's, strijkijzers, etc. Niet echt heel bijzonder, maar ja het was gratis dus dan kijk je toch even.
Vlak voor Warrnambool nog even langs Logan Beach gefietst, hier stroomt de Hopkins rivier in zee en 's winters kun je hier walvissen zien. In Warrnambool aangekomen nemen we een ander holidaypark\camping die wat dichter bij het centrum ligt. Een goede keus, wij zijn erg tevreden over deze accommodatie. Na de douche lopen we nog even Warrnambool in, het is nog steeds lekker weer dus nemen we een wijntje op een van de weinige terrassen waarna we terugkeren naar ons appartement voor een eenvoudige maaltijd, de noodvoorraad moet op.



Woensdag 15 april. Warrnambool. 13 km.
Relaxed dagje. Buiten ontbeten, het is een warme dag vandaag, 26 graad. Naar het station gefietst om treinkaartjes te kopen voor de treinreis morgen naar Melbourne. Hopenlijk gaat de trein morgen want de trein van vandaag is uitgevallen en vervangen door bussen. Daarna heerlijk koffie gedronken op het terras aan zee en vervolgens van hier uit een wandeling langs de kust gemaakt. Verder niet veel gedaan vandaag. 's Avonds lekker uit eten geweest, Thais.





Geen opmerkingen: