zondag 5 april 2015

Kingston - Robe

Zondag 29 maart. Kingston - Robe, via Cape Jaffa. 65 km.
Aangezien het maar een kort ritje is naar Robe, 41 km, maken we een ommetje via Cape Jaffa. De weg naar Cape Jaffa is doodstil, net als Cape Jaffa zelf trouwens. Cape Jaffa moet ooit een mooie jachthaven met een mooie woonwijk erbij worden als je de plaatjes mag geloven maar nu staan er verspreid een paar huizen en is alles nog in wording en ziet het er heel kaal uit. We fietsen nog even door naar het oorspronkelijke dorp en drinken een kop koffie bij de camping. Vroeger had Cape Jaffa een vuurtoren die op pilaren in de zee stond. Deze vuurtoren is in zijn geheel verplaatst naar Kingston en staat nu naast de camping waar wij overnacht hebben. Alleen de pilaren staan nog hier in de zee.
Het is weer een mooie fietsdag vandaag, een mooie afwisselende route, een lekker temperatuurtje, zonnetje en een beetje wind mee. Zulke dagen willen we wel meer. We komen vandaag langs veel productiebos, meest dennenbomen. Zoveel bomen hebben we de hele vakantie nog niet gezien. Tegen drieën zijn we in Robe, waar we even langs de VVV gaan voor een plattegrond. We drinken koffie in een heerlijke tuin en gaan daarna door naar de camping. Robe heeft 3 campings, we kiezen voor de camping op loopafstand van het dorp, direct aan zee. Het is een hele mooie plek, wat hoger gelegen waardoor er een mooi uitzicht op zee is vanuit de tent. Als we ons geinstalleerd hebben op onze "stoeltjes" krijgen we van de overburen, die ons van de week al hebben zien fietsen, echte stoeltjes aangeboden. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Wat weer een luxe. We worden trouwens opvallend vaak aangesproken door mensen op deze camping die ons wel ergens hebben zien fietsen. 's Avonds heerlijk gegeten in Robe, Maleisisch. Wel weer eens lekker, we wanen ons weer even inde tropen.

Maandag 30 maart. Robe.
Het bevalt ons hier wel dus we besluiten om nog een dagje te blijven. We hebben toch tijd zat. Om ons heen vertrekt iedereen weer maar gelukkig niet onze overburen. We krijgen zelfs een upgrade in de stoeltjes. De stoeltjes die wij te leen hebben zijn hun strandstoeltjes en die hebben ze nodig omdat ze gaan vissen. We krijgen nu hun echte stoelen. Na een relaxed ontbijt trekken wij onze wandelschoenen aan, dit zijn gewoon onze fietsschoenen, en maken een lange wandeling. Eerst langs het strand en de jachthaven, waar we een bakkie doen, en vervolgens langs een mooi wandelpad/track over de kliffen naar de vuurtoren en een blowhole. Erg mooie vergezichten. Verschillende rotsen in zee zijn geheel uitgesleten wat mooie doorkijkjes geeft. Als we terugkeren op de camping zijn er heel wat gasten bijgekomen. 's Avonds eten gekookt in de campingkeuken die erg mooi en heel uitgebreid is. Nog gezellig zitten kletsen met een Belgisch meisje dat al lange tijd in haar eentje aan het rondreizen is.





Geen opmerkingen: