woensdag 30 januari 2008

Christchurch - Geraldine

Vanochtend maandag 28 jan. gezellig ontbeten met de andere gasten, Dave en zijn vrouw uit Dunedin. Dave is reeds met pre-pensioen maar heeft samen met 2 andere mannen een bedrijfje in windenergie en is voor zaken in Christchurch. Het grappige is dat we daags later in de krant zijn naam en zijn bedrijfje in een artikel tegenkomen i.v.m. een windenergieproject bij Christchurch. Vandaag wordt wederom, het wordt saai, een relaxed fietsdagje. We hebben besloten de hoofdroute, weg nr. 1 van Picton langs de kust naar het zuiden, te verlaten en via het binnenland verder te gaan (een zgn. scenic route). We fietsen door de Canteburry laagvlakte naar het oosten, windje in de lucht, strakblauwe lucht met voor ons in de verte de zuidelijke alpen. De laagvlakte is erg vruchtbaar, veel land- en wijnbouw.
Na 60 km. vinden we in Glentunnel een camping waar we vroeg arriveren. Kunnen we mooi een wasje draaien want dat is er in Christchurch niet van gekomen, daarna lekker in het zonnetje een krantje lezen.

Dinsdag 29 jan. is een sombere dag. De zon laat zich vandaag niet zien. We vervolgen de scenic route, een hele stille weg die geleidelijk aan omhoog loopt naar zo'n 400 m. Op deze hoogte volgt er een steile afdaling naar de Rakaia kloof en rivier. Het water van de rivier is ongewoon lichtblauw van kleur. Heel onnatuurlijk maar zowel vandaag als ook morgen komen we deze kleur water nog vaak tegen. Vanuit de kloof omhoog klimmen is kort maar errug heftig. We passeren de afslag naar Mount Hutt, het populairste ski-gebied van Nieuw-Zeeland. We laten de afslag maar links (eigenlijk rechts) liggen en vervolgen onze weg geleidelijk bergaf langs de bergrug van de zuidelijke alpen naar Mount Somers waar we een cabin nemen op de camping.

Woensdag 30 jan, nog steeds volgen we de scenic route. Lekker vlak, dit zal wel een van de laatste vlakke dagen zijn voorlopig, door het liefelijke landelijke gebied. In Geraldine, een klein stadje, blijven we 2 dagen. In dit stadje stoppen ook opvallen veel toeristenbussen voor een stop, Geraldine ligt nl. op de populaire route Queenstown-Mt.Cook-Christchurch, verder is het een rustig streekstadje. Het weer is nog steeds bewolkt alhoewel de zon zich een paar keer laat zien vandaag. We zitten aardig onder ons budget dus 's avonds lekker uit eten geweest.

Donderdag 31 jan. dagje nietsdoen. Uitslapen, uitgebreid ontbijten, boekje lezen (er liggen verschillende nederlandse boeken in de tv-kamer op de camping), internetten en 's middags misschien nog een wandelingetje maken.

2 opmerkingen:

Roelie zei

Hoi Geke en René,
Bedankt voor jullie uitgebreide verslag. Het is echt genieten voor ons om alles te lezen, maar voor jullie nog veel meer natuurlijk. Echt vakantie nu.
Ik hoop dat wij ook nogeens zoiets kunnen doen. Lijkt me geweldig.
Groetjes,
Roelie

Grietje zei

Ha die kiwi's
Wat een mooie natuur daar. Geweldig. En heerlijk weer. Brrrrr zitten we hier toch maar mooi in dat winderige, stormige Nederland.
Jammer dat jullie Hans en Annetta gemist hebben, maar wat een stekkie he. Kun je je voorstellen dat ze het daar best naar de zin hebben!
Geniet er nog van daarginder.
Gr Grietje.