donderdag 3 januari 2008

En dan nu het verslag van de great ocean road

Zaterdag 15 dec. stromende regen vanochtend. Om half elf maar eens voorzichtig naar buiten gekeken en de boel opgepakt. In Barwind Head, een dorpje 5 km verderop, eerst maar eens ontbeten. Het is een stuk kouder vandaag, graadje of 19, wel wat anders dan de 34 graden van gisteren. Fietsen naar Torquay waar de Great Ocean Road officieel begint (zie foto van vorige artikel). De route van vandaag valt wat tegen, weinig langs de kust en behoorlijk druk. Dit hadden we ons wat anders voorgesteld. In Torquay de kust bewondert en van daaruit leidt de weg via het binnenland naar Anglesea, dit plaatsje ligt weer aan de kust. Nemen hier een luxe cabin waar we de komende 2 dagen van gaan genieten.

Zondag 16 dec. heerlijk uitgeslapen (daar is het zondag voor) en rustig aan gedaan. Een wandeling langs de kust van Anglesea gemaakt. Weinig zee gezien maar wel een mooie heuvelachtige (duinachtige) en vliegenrijke omgeving. 's Avonds naar de golfbaan gewandeld om de kangeroes te bekijken die hier tegen de avond in grote getale komen om sjiek golfgras te eten. We zijn de golfbaan opgewandeld en op een bankje gaan zitten om dit te aanschouwen en ook geluisterd naar de vele vogelgeluiden. We zagen o.a. veel witte kakatoes die een hels kabaal maken.

Maandag 17 dec. was een fantastische dag. Mooi weer, graadje of 22 en de weg was heel erg mooi en ook lekker rustig. Je kan merken dat het geen weekend meer is. Vreselijk veel stops gemaakt om van de uitzichten te genieten, o.a. bij Split Point Lighthouse lekker rondgewandeld. De kust is steeds anders, weg glooit op en neer. Bij de vele lookouts staan veel informatieborden, die zijn dit jaar geplaatst omdat het 75 jaar geleden is dat de weg officieel geopend werd. De weg werd trouwens aangelegd door arbeiders die uit de 1e WO terugkwamen en geen werk hadden, de Aussies zien de weg dan ook als een oorlogsmonument.
We hadden zowaar ook 2 leuke terrasstops vandaag buiten de bewoonde omgeving. Tot nog toe vind je alleen in het "winkelcentrum" van een dorp cafeetjes/restaurantjes. Het winkelcentrum van een dorp is gewoon de doorgaande weg. Aan de kust zelf vind je geen terrasjes o.i.d., heel anders dan in Nederland.
In Wye River gekampeerd, vlak bij de zee die aardig tekeer ging.

Dinsdag 18 dec. volgen we eerst nog de kust tot in Apollo Bay. Helaas niet zo'n stralende dag als gisteren, de wind is gedraaid. Hij is nu mee i.p.v. tegen. Klinkt leuk wind mee maar de consequentie is dat het stikt van de zoemende muggen om je hoofd en op je gezicht.
In Apollo Bay van de mogelijkheid gebruik gemaakt onze mail te checken en de weblog bij te werken. De internetmogelijkheden vallen wat tegen tot nog toe. Vanaf Apollo Bay gaat de weg het binnenland in, door het Otway National Park, een regenwoud. Weer heel anders, het is wat dat betreft een gevarieerde tocht vandaag want als we het national park verlaten komen we in een heel landelijke omgeving. Vanaf het moment dat we de kust verlaten wordt het ook weer klimmen en dalen, vnl. klimmen dus. Ik (geke) is de vliegen inmiddels zo zat dat ik het vliegennetje om mijn hoofd heb gedaan, heel charmant. Dit fietst een stuk aangenamer, het netje zit wel onder de vliegen maar mijn gezicht tenminste niet meer. Dit had ik eerder moeten doen.
We hebben wat problemen om een overnachtingsadres te vinden. We wilden in Glenaire, eerstvolgende plaats aan de kust, overnachten. Echter, de B&B staat te kopen, het cafe is dicht en dit was dan Glenaire. Nog wel 2 B&B's verder op tegen gekomen maar die hebben "no vacancy" (of ze echt vol zitten betwijfel ik, denk eerder dat ze gewoon gesloten zijn). Het eerstvolgende dorp is 20 km. verderop, alleen maar bergop. Dus dat is geen optie want het is reeds 18.00 uur. Gelukkig komen we nog een cottagecomplexje tegen, wel duur maar ook erg mooi, zowel qua ligging als qua huis. We krijgen zowaar nog wat sla/tomaat/komkommer mee omdat we niet echt inkopen bij ons hebben. Onze noodvoorraad, tortellini met een blikje tomatenpuree, komt nu goed van pas en we hebben ook nog brood van vanochtend van het ontbijt over dus dat zit morgenvroeg ook goed.
Weer veel papegaaiachtige vogels in allerlei mooie kleuren die gewoon op de balkonbalustrade zitten. Na het eten van de spa (=bubblebad) gebruik gemaakt. Het water moet in het bad blijven staan, dat wordt weer hergebruikt. Raar idee, maar overal word je geattendeerd op het watertekort, dus op zich wel goed dat dit hergebruikt wordt.

Geen opmerkingen: