donderdag 3 januari 2008

Warrnambool - Melbourne

Zaterdag 22 dec. Het weer is erg onaangenaam. Het stortregent en storm, is de afgelopen nacht begonnen. Op de TV zien we noodweerbeelden van overstromingen en stormschade. Een Christmasgift volgens de kranten voor de boeren maar voor de gewone toerist niet prettig. Maar met onze regenbroeken/regenjassen/regenschoenen trekken we er toch op uit. Eerst naar het strand om de zee te zien en koffie te drinken in een "strandtent" met uitzicht op zee. Dat is voor het eerst dat we zo'n gelegenheid zien. Daarna naar de VVV voor info over onderdak in Melbourne en naar het station om treinkaartjes te kopen. We hebben nl. besloten maandag 24 dec. met de trein naar Melbourne te reizen, hier 2 dagen te blijven en vervolgens de trein richting Sydney te nemen. Goulburn wordt dan ons eindstation.
Zondag 23 dec. is het weer droog en komt zowaar de zon erdoor, nog wel een harde wind. Lange wandeling gemaakt. Warnnambool is een vrij grote plaats met veel winkels etc. Wel gezellig, vooral omdat iedereen natuurlijk druk is met de laatste kerstinkopen.

Maandag 24 nemen we dan de trein naar Melbourne, fietsen kunnen zo met bagage en al in een soort veewagen gereden worden. Lekker makkelijk. De treinreis duurt ruim 3,5 uur. We hebben gereserveerde plaatsen, dit schijnt gebruikelijk te zijn. Er wordt nl. omgeroepen dat er een wagon is voor reizigers die niet gereserveerd hebben, de trein is nl. vol. Dit heeft wrs. ook met de kerst te maken.
We hebben een hotel even buiten het centrum van Melbourne, maar het centrum is gelukkig wel op loopafstand.
Kerstavond op straat gevierd. Eerst naar Crown Plaza, een soort vermaakcentrum, waar we een of andere "kerstvoorstelling" bewonderd hebben die elk halfuur plaatsvindt. Daarna via de Southbank met z'n vele eetterrassen naar Federal Square. Een soort Grote Markt in Groningen maar dan met hele moderne futuristische gebouwen om het plein (zie ook vorige artikel over Melbourne). Op een groot scherm wordt een kerstshow uitgezonden vanuit Sydney. Iedereen zit op de grond om dit te aanschouwen, sommigen op stoeltjes, in dekens gehuld (het is niet zo warm). Ook veel kinderen. Om 23.45 wordt het laatste hokje van een hele grote Adventskalender feestelijk geopend door een soort pantomine voorstelling in de lucht voor de adventskalender. Erg grappig, een beetje Noorderzonachtig.

Geen opmerkingen: