donderdag 3 januari 2008

Great Ocean Road vervolg

Woensdag 19 dec. worden we wakker met regen. Tegen halftwaalf op de fiets gestapt. We moeten eerst 12 km omhoog klimmen naar Lavers Hill, een mooie ruste weg door een open landschap. Vanaf Lavers Hill heerlijke afdeling terug naar de kust. In Princetown overnacht op een mooi gelegen kleine camping annex foodstore/grocery. Hele aardige eigenaren, stikte er alleen van de vliegen. 's Avonds onweer wat we bewonderd hebben vanaf een sofa op de veranda van een cabin die niet verhuurd was, heel relaxed.
Verbazingwekkend hoe rustig het nog steeds op de campings is.

Donderdag 20 dec. na een lekker ontbijtje bij de "campingcafe" weer een dagje sightseeing op de fiets. Veel gezien, weinig gefietst. Heel bijzonder om al in de verte bij de 12 Apostelen te zien hoeveel mensen daar lopen terwijl de weg zo rustig is. Ons fietsje ook maar geparkeerd en de 12 Apostelen bewonderd en ook het even verderop gelegen Lord Ard Gorge uitgebreid bewonderd. Je kon hier ook goed wandelen naar andere uitzichtspunten wat we dan ook allemaal gedaan hebben. Na nog wat andere uitzichtspunten onderweg bewonderd te hebben komen we eindelijk aan het eind van de middag aan in Port Campbell, we zijn dan ook wel toe aan een koffie plus wat lekkers. Na deze opkikker fietsen we naar Petersborough naar de camping.

Vrijdag 21 dec. fietsen we het laatste stuk van de Great Ocean Road, vnl. door het binnenland. We beginnen nog wel aan de kust met een mooi uitzicht op de Bay of Islands maar daarna is het gebeurd en gaan we via een vlakke weg, wel lekker weer eens vlak, het binnenland in. Veel grazende koeien en graanvelden. Wel even wat anders. Via een achterafweggetje fietsen we na 50 km Warrnabool in, de eerste grote stad sinds Melbourne. Het weer is inmiddels omgeslagen, bewolkt en ook wat regenachtig. We nemen dan ook maar een cabin op de camping en blijven hier 2 of 3 nachten. Moeten nog een planning maken hoe verder te gaan.
De Great Ocean Road zit er op, zeker de moeite waard geweest!!

Geen opmerkingen: