vrijdag 11 januari 2008

Sydney






Zondag 6 januari tent opgepakt en naar Richmond gefietst, lekker tochtje merendeel bergaf. In Richmond motel opgezocht en de volgende dag, maandag 7 jan. met de trein naar Sydney gegaan. De treinen in Australie zijn heel goedkoop en buiten de spits kan de fiets altijd gratis mee. Er is wel niet altijd een aparte ruimte voor de fiets. Nu nemen we ook bijna een hele coupe in beslag met onze 2 bepakte fietsen maar het is vakantie dus het is niet echt druk in de trein.





In Sydney aangekomen naar de haven gefietst en de ferry naar Manly genomen. Het huis van Annetta en Hans hebben we na enig zoeken gevonden en ook de sleutel was even zoeken maar nadat we de juiste buren gecontact hadden is ook dit goed gegaan. Annetta en Hans wonen heel mooi, vlak bij het strand, een kwartiertje lopen naar de ferry naar Sydney. De ferry doet er 30 min. over, een mooi tochtje en dan sta je in het centrum van Sydney.
Op Manley Beach wordt veel gesurfd en gebeachd (Herman hier moet je toch eens heen), het ziet er allemaal erg sportief uit. Het is wel druk op het strand maar het is dan ook hoogseizoen.

De dagen in Sydney brengen we verder door met het schoonmaken van de fietsen, fietstassen, tent, schoenen etc. De controle op het vliegveld van Nieuw Zeeland schijnt op dit gebied erg streng te zijn, net als in Melbourne.
Verder natuurlijk verschillende keren naar Sydney (sightseeing en terrassen), wandelen in Manley, inpakmateriaal (bubbeltjesplastic) voor de fietsen regelen, naar het strand gaan (wel een halve middag) en vooral genieten van het feit dat je weer eventjes in een huis woont. Dat is wel erg fijn.

Australie zit er weer bijna op, we hebben ruim 1600 km gefietst, gezien de grootte van dit land is dit natuurlijk helemaal niets. Maar we vonden het een mooie gevarieerde tocht en een leuke manier om kennis te maken met Australie. We beseffen natuurlijk wel dat we het "echte" Australie, de leegte, aboriginals etc. niet meegemaakt hebben (wel veel verhalen over gehoord ondertussen) maar we kijken toch met een goed gevoel terug op de afgelopen weken en we hebben veel zin in Nieuw-Zeeland.

1 opmerking:

Klaas&Ina zei

Hallo Geke en Rene,
Vandaag jullie verhalen eens weer bijgelezen. Leest lekker gemakkelijk.Voor ons allemaal erg herkenbaar en bekend terrein. Had je in Lithgow bijna op de camping gezeten waar wij vorig jaar onze reis zijn gestart. Als we dat zo lezen hebben jullie best wel veel slecht weer gehad. Goed voor Aussie maar minder goed voor de toerist.Maar jullie vermaken je uitstekend zoals we lezen. Goede reis naar NZ. Wij hebben gisteren net de tickets gehaald en zullen starten in Brisbane. Dus wel even wat beter weer bestellen voor ons.
gr. Klaas en Ina.