zaterdag 7 maart 2015

Rottnest Island

Maandag 1 maart. Rottnest Island. 45 km.
Afgelopen nacht om 4 uur schrikken we wakker, tentstok geknapt bij stil weer. Er zit een megascheur in het tentdoek van de buitentent die steeds groter wordt. Dus uit de tent, buitentent verwijderd, de geknapte tentstok uit de binnentent gehaald en de tentstok van de luifel in de binnentent gedaan. En dat allemaal in het donker, gelukkig is er wat licht vanuit de keuken. Omdat de tentstok van de luifel veel korter is is de ene kant van de tent veel lager dan de andere kant. Het ziet er wat zielig uit. De rest van de nacht slapen we dus alleen in de binnentent, gelukkig blijft het droog maar echt slapen is er niet meer bij.
De receptie van de camping is vandaag wat later open omdat het een nationale feestdag is, Bank Holiday. Na het ontbijt gaan we hier gelijk naar toe om een cabin voor vanavond te regelen. Vandaag een andere tent kopen zit er niet in omdat we om 9.30 uur in de haven moeten zijn voor de boot naar Rottnest Island. Daar komt bij dat allen winkels dicht zijn i.v.m. de nationale feestdag. Gelukkig is er een cabin beschikbaar maar die moet nog schoongemaakt worden. We kunnen zolang op de tentsite blijven staan dus gooien we alle tassen in de binnentent en haasten ons naar de haven. De veerboot is niet zo mega als de boot naar Ameland. Er worden ook geen autos op de boot vervoerd omdat Rottnest Island een autovrij eiland is. Het eiland ligt 27 km van het vaste land en we varen er in een half uur naar toe. Best een ruig tochtje, we zitten binnen, er is niet echt den buitendek. Wij hebben natuurlijk onze eigen fiets meegenomen. Heel veel mensen hebben van te voren een fiets gehuurd blijkt als we van de boot komen. Er staat een lange rij om de fiets in ontvangst te nemen. Het doet heel erg aan Schiermonnikoog denken, er rijdt wel een busje rond op het eiland en er schijnt een treintje te zijn.
We fietsen het hele eiland rond met de nodige stops om de informatieborden te lezen en de mooie uitzichten te bewonderen. Het hele eiland rondfietsen is ongeveer 22 km, met de nodige lussen nog iets meer. Veel mensen, vooral de Aziaten, zijn het fietsen niet gewend, je ziet dan ook regelmatig mensen stukjes lopen want de duinen zijn hier best steil. Veel steiler dan bij ons in Nederland.
De eerste mensen die het eiland ontdekten, Nederlanders, zagen voor hun onbekende beesten op het eiland rondlopen. Ze dachten dat het ratten waren, daarom heet het eiland Rottnest Island. Die beestjes heten quokka's. Ze lijken inderdaad wel wat op ratten met die lange staart maar hun voorpoten zijn een stuk korter dan de achterpoten, naast dat ze op vier poten lopen huppen ze ook rond zoals kangaroes. Eigenlijk zijn het nachtdieren en worden ze pas tege de avond actief maar je ziet ze ook overdag bedelen en ze zijn vreselijk brutaal.
Toen we de boot boekten moeste we gelijk aangeven welke boot we terug wilden hebben. We hebben dan ook zo'n leuk al inclusive bandje gekregen die we aan de fiets moesten doen. Aan de hand van de kleur van het bandje weet de bemanning dat je de juiste boot terug neemt. Wij hadden de boot van half vijf.
Terug op de camping sleutel van de cabin gehaald, restant van de tent afgebroken en de bagage overgebracht naar de cabin.

Geen opmerkingen: