vrijdag 15 februari 2008

Dunedin

Donderdag 14 februari worden we wakker met regen. Het is een koude, bewolkte dag. Gelukkig wordt het in de loop van de dag droog. We maken een lange strandwandeling, drinken een kopje koffie in een "strandtent" en vervolgen de weg over een pad door de duinen. Helaas worden we na enige honderden meters uit de duinen geleid, de duinen en strandopgangen zijn afgesloten vanwege schade aan de duinen door de golfslag. In de loop van de middag gaan we met de bus Dunedin in. De stad hebben we vluchtig bekeken, kan ons niet echt bekoren. We zijn een internetcafe ingedoken en hebben de weblog bijgewerkt. Halverwege maar gestopt want het duurt uren om de foto's te uploaden. Nog wat gedronken en een hapje gegeten in de stad, het is tenslotte Valentijnsdag. Dat kun je hier niet vergeten want je wordt al maanden door de reclame op geattendeerd.

Vrijdag 15 febr. is het weer niet veel veranderd. De hele dag bewolkt en een hele harde wind. We besluiten om toch ons geplande tochtje over het schiereiland te fietsen. Dit schiereiland is ongeveer 30 km lang en op de punt van het eiland bevindt zich een albatrossenkolonie. Het doel van ons tochtje. De heenweg loopt gesmeerd langs een lekkere vlakke bochtige weg met de hevige wind in onze rug. Helaas is de excursie voor de albatrossen volgeboekt, we kijken wat rond, drinkje een kopje koffie, zien wat albatrossen in de lucht en dat was het dan wel. Halverwege de terugtocht besluiten we tijdens een theepauze de rest van de terugweg af te leggen over de high cliff road, zoals het woord als zegt een hooggelegen weg met hele mooie uitzichten links en rechts op de zee maar ook met een nog heviger wind. Geke wordt een paar keer van de fiets geblazen en achteraf gezien wat deze weg niet echt verantwoord en ook wel een beetje eng als je steeds heen en weer geslingerd wordt op een hele smalle weg met dan weer links dan weer rechts de afgrond. Op de camping aangekomen eerst maar een douche genomen om warm te worden want we zijn beiden behoorlijk verkleumd van de wind en de regen. Maar het was toch wel mooi.
Zaterdag 16 februari regen en storm. De afgelopen nacht weinig geslapen vanwege de storm die ons tentje alle kanten deed opschudden maar hij staat nog. We blijven dus maar een dagje langer want dit is absoluut geen fietsweer. Nog getracht een cabin te regelen maar alles is vol, dus hebben we maar wat extra scheerlijnen uitgezet. 's Middags maar weer naar Dunedin, te voet dit keer want de bus is net weg. We worden verrast met een wedstrijd tussen verschillende doedelzak spelende blaaskapellen (??, hoe zeg je zoiets??). Allemaal in vol tenue natuurlijk vanuit verschillende plaatsen in Nieuw-zeeland. Dunedin staat bekend als "het Edinburgh van het Zuiden" en ik moet zeggen de band van Dunedin kwam mij ook als beste over. Maar of de jury daar ook zo over denkt is ons niet bekend. De uitslag werd niet bekend gemaakt.
Gelukkig vinden we nu een internetcafe die razendsnel de foto's publiceert dus vandaar dat we nu alles hebben gepubliceerd in dit artikel en het vorige artikel.

2 opmerkingen:

Alied zei

Geen excursie naar de albatroskoloni maar wel in een optocht van een kudde mannen-in-rok beland. En veel wind. En een beetje een saai stadje, ruige natuur... zijn jullie in Schotland?

Het is zo leuk om jullie verhalen te lezen. Jullie publiceren ze per twee (lekker lang) dus ik pak eerst een kopje koffie en dan ga ik er eens goed voor zitten. Om Phil uit het vorige verhaal zit ik nu nog te grijnzen.

Veel plezier en een goede reis!

Janneke zei

Hoi Geke en Renéke,

Wat een schitterende foto's en verhalen... zit steeds mee te genieten. Ik ben nu helemaal overstag: Nieuw Zeeland, daar moet ik ook heen. Blijf gezond, blijf leuke verhalen schrijven!

Groetjes
Janneke